مقتدای مسیح

کشکولی از مطالب دینی

مقتدای مسیح

کشکولی از مطالب دینی

"مقتدای مسیح" صفت حضرت مهدی روحی له الفداه می باشد به معنای کسی که مسیح بر او اقتدا می کند. وبگاه مقتدای مسیح با محور تلنگری به قدر وسع خود راه اندازی شده است. ان شاء الله به امضاء حضرت مزین گردد.

تبلیغات

دوستی در قرآن

شنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۹۰، ۰۲:۳۳ ب.ظ

دوستی در قرآن

اهمیت دوستى و رفاقت تا حدى است که خداوند متعال در قرآن تصریح نموده که در روز قیامت، گروهى از منحرفان و کسانى که مشمول عذاب الهى مى‏شوند، از دوستان و همنشینان ناباب خود مى‏نالند.
آیات 27 تا 29 از سوره مبارک «فرقان» در مورد همین مساله نازل شده است. در آیه 27 از این سوره مى‏خوانیم:
«یا ویْلتا لیْتنى‏ لمْ اتخذْ فلانا خلیلا»
اى واى بر من! کاش فلانى را به عنوان دوست برنمى‏گزیدم.
در شان نزول این آیه، داستان عجیبى نقل شده است، که در این جا به طور خلاصه به آن ماجرا اشاره مى‏کنیم:
در دوران زندگى رسول خداصلى الله علیه وآله دو نفر به نام «ابى» و «عقْبه» زندگى مى‏کردند. عادت «عقبه» بر این بود که هرگاه از مسافرت بر مى‏گشت، مجلس مهمانى ترتیب مى‏داد و گروهى از دوستان و آشنایان خود را پذیرایى مى‏نمود.
روزى پس از فراهم آوردن مقدمات مهمانى، مجلسى برپا کرد و گروهى را دعوت نمود و در میان دوستانش، رسول خداصلى الله علیه وآله را نیز دعوت کرده بود. سفره غذا گسترده شد و همه مهمانان شروع به خوردن غذا نمودند؛ اما رسول خداصلى الله علیه وآله همچنان نشسته بودند و غذا نمى‏خوردند.
«عقبه» خطاب به حضرت عرض کرد: چرا نمى‏خورید؟
حضرت فرمودند: اى عقبه! من از غذاى شما نمى‏خورم؛ مگر آن که اسلام بیاورى.
پس از چند لحظه گفتگو، عقبه «شهادتین» را بر زبان جارى کرد و مسلمان شد؛ پیامبرصلى الله علیه وآله نیز از غذاى او خوردند.
این خبر به سرعت در شهر پیچید و دوستش «ابى» نیز متوجه مسلمان شدن عقبه گردید. او با عجله نزد عقبه آمد و گفت: چرا از دین اجداد خود خارج شدى؟ و به شدت او را نکوهش کرد.
عقبه گفت: من از دین اجدادم خارج نشده‏ام؛ مردى حاضر به خوردن غذاى من نبود و من براى این که او گرسنه از سر سفره برنخیزد، چنین کردم و به خواسته‏اش جامه عمل پوشاندم.
ابى رو به عقبه کرد و گفت: به شرطى حرف‏هایت را مى‏پذیرم که جلو راه «محمد» را بگیرى و او را دشنام و ناسزا بگویى.
سرانجام عقبه فریب دوست بد خود را خورد و بر سر راه رسول خداصلى الله علیه وآله قرار گرفت و هر چه از دهانش بیرون آمد، نثار ایشان نمود. اما پیامبر اکرم‏صلى الله علیه وآله با صبر و مهربانى از کنار عقبه گذشتند.
تا این که عقبه در جنگ «بدر» در لشکر دشمن قرار گرفت و کشته شد و دوستش ابى نیز در جنگ احد به درک واصل گردید.
همین امر سبب شد تا آیه 27 از سوره فرقان نازل گردد و سرانجام کسى را که به دست دوست خود منحرف گشته و با کفر به هلاکت رسیده، بیان کند.
با توجه به این داستان عجیب، باید دقت کرد که به راستى چه تعداد از مردم - به ویژه جوانان عزیز - به دلیل تاثیرات منفى دوستان، از مقدسات و اعتقادات خود دست مى‏کشند؟!
چه بسیار جوانانى که به علت رفاقت با افراد بى‏لیاقت، فاسد و منحرف گشته، سرانجامشان مانند دو رفیق مرتد زمان رسول خداصلى الله علیه وآله مى‏شود و آن گاه جز حسرت و اندوه، حاصل کارشان نیست.
پس بیایید بار دیگر با دقت، دوستان خود را سنجیده گزینش و وارسى کنیم و خود نیز بکوشیم دوستان خوبى براى دوستانمان باشیم.

  • عمار سبزواری

دوستی

قرآن

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی