مقتدای مسیح

کشکولی از مطالب دینی

مقتدای مسیح

کشکولی از مطالب دینی

"مقتدای مسیح" صفت حضرت مهدی روحی له الفداه می باشد به معنای کسی که مسیح بر او اقتدا می کند. وبگاه مقتدای مسیح با محور تلنگری به قدر وسع خود راه اندازی شده است. ان شاء الله به امضاء حضرت مزین گردد.

تبلیغات

آفت دوستی!

چهارشنبه, ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۵۶ ب.ظ

دوستى را در یک مثال محسوس، مى‏توان به درختى تشبیه کرد که در زمان نهال بودنش با کمى نسیم و باد به این طرف و آن طرف رفته و نمى‏تواند ثبات خویش را حفظ نماید؛ و هر چه پیش مى‏رود و عمرى از او مى‏گذرد، استحکام درخت در مقابل تند بادها بیش از پیش مى‏گردد.
منتهى مشکل این جاست که بعضى از درختان در اوج زیبایى و رشد، دچار آفت مى‏شوند. البته پس از این مرض، تا مدت زمانى کسى متوجه نمى‏شود، ولى در یک روز طوفانى و نسبتا سخت، کمر درخت شکسته و سرنگون مى‏گردد. آن روز، روز رسوایى درخت است. همه مى‏فهمند که درخت شکسته، ظاهرش فریبنده، ولى باطنش پوک و سست و فاسد بوده است.
آدمى نیز مى‏تواند همچون درختى پر ثمر در جامعه مفید باشد، تا از میوه‏هاى کلامش، از زیبایى اعمالش، و از سایه امنیتش، بر او تکیه اعتماد زنند و همیشه مورد توجه قرار گیرد و مردم و دوستانش در کنار او سفره دل پهن کرده و زیر سایه لطف او، خستگى‏هاى روزگار را به در کنند.
بنابراین، جوانان عزیز که خواستار زندگى شرافتمندانه هستند، باید با دوستان حقیقى خود بیش‏تر مرتبط بوده، ریشه درخت دوستى را محکم‏تر نمایند؛ همچنین از دوستان ظاهرى و افرادى که شایستگى همنشینى را ندارند، دورى گزینند.
خداوند مهربان در آیه 17 سوره نوح مى‏فرماید:
«والله انْبتکمْ من الْارض نباتا»
خداوند براى شما از زمین، نبات و گیاه مى‏رویاند.
شاید بتوان این گونه نتیجه گرفت که ما نیز باید کشتزار دل و قلب و وجودمان را به دست خدا بدهیم، تا او با هنر باغبانى، زیباترین و عالى‏ترین محصول از ایمان و اخلاق را به ثمر برساند. اما افسوس و صد افسوس که به تعبیر قرآن کریم، برخى براى خدا و دینشان همچون کویرى خشک و لم یزرع مى‏مانند:
«ان الْانسان لربه لکنود»
کنود یعنى کویر، خشک، بى‏حاصل و بى‏ثمر.
آرى؛ بعضى براى شیطان از جنگل گلستان زیباترند، ولى براى خدا و دین خدا چنان خشک و خشن مى‏باشند که تحمل لحظه‏اى توقف در نزد آنان را نخواهى داشت.
با توجه به مطالبى که گذشت، مى‏توان نتیجه گرفت بسیارى از کسانى که در دره هولناک دوست بد سقوط کردند، چنان دچار فساد اخلاقى شدند که یا جانشان را در این مسیر باخته و از دست دادند و یا در پشت میله‏هاى زندان، سر ندامت به میله‏هاى حبس کوبیدند.
آرى؛ بى‏توجهى در رفاقت و دوستى‏ها، چنین زمینه‏هایى را براى آدمى فراهم مى‏آورد.
آنان بدون دقت و با عجله، خود را در کوچه پس کوچه‏هاى خیالات خویش سرگردان نموده و براى به دست آوردن توجه دیگران، بدون در نظر گرفتن عواقب خطرناک همنشینى با افراد پست، خود را به آب و آتش زدند.
روزانه ده‏ها نامه و تماس تلفنى که با خطبا و روان شناسان در میان گذاشته مى‏شود، آه و درد ناشى از روابط آلوده بین جوانان را گوشزد نموده و مدام خاطر نشان مى‏سازد که در سخنرانى‏ها، جوانان را از این مساله مهم آگاه نموده و آنان را از عواقب خطرناک سرعت در جاده‏هاى دوستى بر حذر بدارید.
متاسفانه این گروه از جوانان، تنها عامل سقوط خویش را دوست و همنشین خود معرفى مى‏نمایند! البته روشن است که هر کسى در روابط اجتماعى خود دقت نکند و تن به دوستى هر فردى بدهد، به طور قطع دچار مشکلات روحى و روانى زیادى خواهد شد، که گاه قابل درمان و جبران نخواهد بود.
البته این مطلب را نیز باید در نظر داشت که دوستى با افراد ناباب و متاثر شدن از آنان، تنها عامل سقوط نیست، و نمى‏توان همه اشتباه‏ها و مشکلات را چماقى ساخت و بر سر دیگران کوبید، بلکه به تعبیر امام صادق‏علیه السلام:
«صدیق کل امْرء عقْله و عدوه جهْله»
بهترین دوست آدمى؛ بصیرت، عقل، شعور، و احتیاط آدمى است و بدترین دشمن براى او؛ نادانى، بى‏توجهى، و پاى از گلیم دراز کردن، و دل به دریا زدن و بى‏احتیاطى اوست.
آرى؛ مقصر اصلى، شخص آدمى است که در انتخاب همنشین، دقت نکرده و بى‏توجه بوده است.
بعضى از جوانان شکست خورده، با خواندن اشعارى مانند:
من از بیگانگان هرگز ننالم‏
هر آنچه کرد با من آشنا کرد
بى‏دقتى خویش را توجیه کرده و تمامى تقصیر را به دیگران نسبت مى‏دهند؛ در حالى که در تبیین معناى واقعى شعر، منظور از آشنا، هواى نفس خویش است، و این شعر را باید با این نکته تفسیر کرد که: خود کرده را تدبیر نیست.
در زندان‏ها و ندامتگاه‏ها هم، اشعارى مى‏خوانند؛ مانند:
دوستى با هر که کردم خصم مادرزاد شد
آشیان هر جا گزیدم، خانه صیاد شد
آن رفیقى را که با خون جگر پروردمش‏
وقت مردن بر سر دار آمد و جلاد شد
و این گونه وانمود مى‏کنند که:
تمام مشکلات و مصایب و بدبختى‏ها را از دوستان خود به ارث برده‏اند؛ در حالى که، هر کس هر چه مى‏کشد، از خویشتن است. تیرى اگر به عقاب مى‏خورد و او را صید مى‏کند، به واسطه بال و پر خویش است که چنان تند و تیز، هوا را مى‏شکافد و به هدف مى‏رسد و او را سرنگون مى‏سازد. به قول شاعر: از ماست که بر ماست.

  • عمار سبزواری

حدیث

دوست

دوستی

نظرات (۱)

سلام ما شما را به پیوند گداشتیم امیدواریم شما نیز ما را لینک کنید.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی